Zet mij in als projectleider op regionale en lokale projecten in het sociaal domein die gericht zijn op vernieuwing en ik ben helemaal in mijn element.

Projecten (strategisch) beleid en proces

Zet mij in als projectleider op regionale en lokale projecten in het sociaal domein die gericht zijn op vernieuwing en ik ben helemaal in mijn element. Als daarbij ook nog een goede verbinding ontstaat tussen bestuur, beleid en praktijk en er beweging en een verandering in werken en denken moet komen, maak je me helemaal blij.

Ik heb verschillende regionale en lokale projecten mogen begeleiden. Dit op het terrein van de transities/ transformatie sociaal domein, jeugd, Wmo, participatie, sociaal team, personen met verward gedrag, beschermd wonen en ‘Geweld hoort nergens thuis’.
Zie voor meer informatie: uit mijn praktijk >

Kern bij deze opdrachten: visievorming, voortgang bewaken, signaleren en oplossen knelpunten, opstellen plannen van aanpak, voorzitten overleggen, aansturen projectgroepen en werkgroepen, brug en verbinder tussen verschillende projectgroepen en lokaal versus regionaal. 
 

Nicole is een prettige persoonlijkheid en een deskundige en omgevingsbewuste adviseur met oog voor een balans in inhoud en proces. Met haar directe manier van communiceren brengt zij haar adviezen stevig en duidelijk. Ze schroomt niet te benoemen waar het 'schuurt'. Tegelijkertijd heeft zij met haar jarenlange ervaring een goede kijk op wat er nodig is en kan zij haar collega's coachen in hun ontwikkeling. Nicole is resultaatgericht en werkt snel.  Nicole heeft ons meerdere keren geholpen om verder te komen in lastige dossiers.

Opdrachtgever Hoeksche Waard  (opdracht senior-adviseur jeugd)

Nicole is een snelle denker, werkt in hoog tempo en beschikt over een helicopterview over de volle breedte van het sociaal domein. Ze heeft daardoor goed zicht op de belangrijke integrale thema’s. Ook is zij in staat om een goede balans te vinden tussen de inhoud van het werk en de portemonnee die daarbij hoort.

Controller sociaal domein Hoeksche Waard (opdracht regionale interim-projectleider jeugd)

Nicole weet van aanpakken, is to-the-point en werkt altijd vanuit de transformatiegedachte. Ze hield niet alleen de boel draaiende, maar legde in een korte periode ook een stevige basis voor het vervolgtraject voor de transformatie in de Jeugdhulp. 

Projectleider Jeugdhulp Hoeksche Waard (opdracht regionale interim-projectleider jeugd)

Het is Nicole gelukt om gebaande paden te doorbreken waardoor het gewenst resultaat is behaald. Door open vragen te stellen, te luisteren, zich te verdiepen in de mens en de materie, maar altijd met het oog gericht op het resultaat. Het nemen van beslissingen is geen probleem, als het maar bijdraagt aan het resultaat dat behaalt moet worden.

Leidinggevende cluster Beleid en Ontwikkeling gemeente Hardinxveld-Giessendam (opdracht regionale projectleider jeugd Alblasserwaard en Vijfheerenlanden)

Nicole heeft succesvol de decentralisatie van AWBZ-taken opgepakt en daarbij met een groot aantal betrokken organisaties samenwerkingspilots opgestart. Ik heb veel waardering voor de slagvaardigheid én zorgvuldigheid waarmee Nicole alles aanpakt. Ze is in staat om van bestuur tot uitvoering iedereen te enthousiasmeren en ondertussen ook resultaatgericht door te pakken. Een gave! 

Programmadirecteur transformaties Ede (opdracht projectleider AWBZ)