Waarom een kerstboom?

Datum: 25-12-2019

Waarom een kerstboom?
In de eerste plaats om iedereen hele fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar te wensen!

Maar voor mij staat de kerstboom ook symbool voor wat anders. Als we niet oppassen zijn we nog steeds bezig een heel bos met kerstbomen neer te zetten binnen het sociaal domein. Een voor personen met verward gedrag, één voor slachtoffers van huiselijk geweld, één voor jeugdigen etc.

Mijn pleidooi is om te zorgen dat we een hele mooie kerstboom creëren met een goede stevige basisstructuur. En niet bij elk programma, wat bijvoorbeeld vanuit het ministerie opplopt, in de valkuil te vallen om weer een nieuwe kerstboom op te tuigen.

Laten we die éne kerstboom als uitgangspunt nemen en kijken of er een kerstbal bij moet of dat er een kerstbal opgepoetst kan worden. Misschien een kerstbal weg, omdat er al genoeg van zijn. Of we vervangen het door een kerstster, omdat gebleken is dat dit beter aansluit bij de vraag van de inwoner. En als kers op de taart een mooie piek!

Na een bewogen jaar in het sociaal domein, wens ik dat we van inwoners, ervaringsdeskundigen, professionals, organisaties tot gemeenten SAMEN aan deze éne mooie kerstboom gaan bouwen en zorgen voor zo’n sterk fundament dat deze tegen een stootje kan.


Waarom een kerstboom?