Zorgmijders... wel de goede term?

Datum: 20-09-2018

Zorgmijders..... ik merk dat ik steeds meer weerstand voel tegen de term. Ik heb het liever over mensen met een actieve ondersteuningsvraag en mensen waarbij de ondersteuningsvraag gestimuleerd moet worden.

Want ik geloof dat de meeste mensen best wel een duwtje in de goede richting willen. Maar dat heeft wel tijd nodig, vooral als het vertrouwen in de maatschappij is geschaad of iemand al veel verschillende hulpverleners langs heeft zien komen. Tijd om een basis van vertrouwen op te bouwen, tijd om te kijken welke ingang het beste is en niet meteen opgeven als verschillende pogingen niet zijn gelukt. Beginnen met een kleine stap en niet meteen te veel willen.

En helaas is die tijd vaak hulpverleners niet gegund. En ik ben best realistisch om te weten dat er echt mensen zijn die geen ondersteuning willen, maar ik denk dat dat er in de praktijk minder zijn dan als we nu definiëren als zorgmijder. 


Zorgmijders... wel de goede term?