Bijeenkomst preventief jeugdbeleid Leerdam

Datum: 28-03-2013

Op 28 maart  waren ca. 70 mensen aanwezig op de bijeenkomst over het preventief jeugdbeleid. 

Het was een zeer gemêleerd gezelschap van managers en professionals van organisaties, wethouders en raadsleden en natuurlijk de jeugd zelf. Doel was om iedereen te informeren, maar vooral ook om tips te krijgen voor de nota preventief jeugdbeleid. De locatie was het jongerencentrum M3.

De avond werd geopend door 2 jongeren die vertelden waar zij heen gingen als ze  hulp nodig hadden en wat volgens hen een goede hulpverlener is: ’’ iemand die luistert, geduld heeft en niet alleen zijn werk doet voor het geld” .

Vervolgens werden er in werkgroepen gewerkt aan het  oplossen van een aantal casussen. Deze hadden o. a. betrekken op vindplaatsgericht werken, pesten en gepest worden en opvoedingsondersteuning. Twee van de casussen waren van tevoren ook door twee jongeren beantwoord die ook het lef hadden om dit voor een publiek te vertellen. Het applaus wat zij kregen was zeer terecht.  Niet alleen omdat ze voor 70 mensen durfden te staan, maar ook door hun goed doordachte en verassende oplossingen. Dit sloot aan bij een van de vijf gouden tips” luister naar jongeren zelf!’

Al met al een geslaagde avond!


Bijeenkomst preventief jeugdbeleid Leerdam