Een workshops gesprekstechnieken die raakt!

Datum: 06-10-2021

Als projectleider versterken lokale teams in relatie tot huiselijk geweld en kindermishandeling heb ik voor de gemeenten in Noord Oost Gelderland samen met Babette van Asselt-Tempelman een viertal workshops georganiseerd. Dit voor uitvoerende professionals van lokale teams en Veilig Thuis.

De insteek is hoe het gesprek aan te gaan met een slachtoffer en pleger van huiselijk geweld en kindermishandeling. En wie kunnen daar beter handvatten voor geven dan twee zeer ervaren ervaringsdeskundigen Hameeda Lakho en René Haring. Beide kende ik al, dus ik had er alle vertrouwen in dat zij dit goed zouden kunnen invullen. En dat hebben ze zeker waargemaakt. Mijn complimenten voor hun krachtige kracht en krachtige kwetsbaarheid. En de wijze waarop zij professionals in de uitvoering mee kunnen nemen in tips om het gesprek aan te gaan en aan te blijven gaan.

Want kernwoorden waren toch wel verbinding maken, doorvragen en simpel vragen hoe het gaat. Maar ook een lange adem en tijd hebben. Zowel om vertrouwen op te bouwen als om echt zicht op de situatie te krijgen.

Een aanrader en misschien wel een must voor alle professionals in de uitvoering. Ik weet in ieder geval zeker dat je er wat van meeneemt.


Een workshops gesprekstechnieken die raakt!